بهترین سن برای کامپوزیت دندان چه سنی است؟

بهترین سن برای کامپوزیت دندان چه سنی است؟

آذر ۱۸, ۱۴۰۳

آیا کامپوزیت دندان محدودیت سنی دارد؟

این درمان زیبایی محدودیت سنی ندارد و تمام افراد می ‌توانند برای زیبایی دندان‌ های خود از این روش استفاده کنند. اما معمولا دندانپزشکان ترجیح می ‌دهند برای کودکان از این روش استفاده نکنند. به این دلیل که رشد دهان و استخوان‌ های فک کودک بسته به جنسیت او، تا سن مشخصی ادامه دارد. همین موضوع سبب می‌ شود تا دندانپزشکان نتوانند از این درمان برای کودکان با سن پایین استفاده کنند.

بهترین سن برای کامپوزیت دندان

با وجود اینکه در بخش قبلی بیان کردیم که کامپوزیت دندان محدودیت سنی ندارد، با این حال دندانپزشکان این روش را برای کودکان پیشنهاد نمی ‌کنند. با توجه به اینکه سن توقف رشد دهان در جنسیت‌ های مختلف متفاوت است، سن مناسب برای انجام این درمان نیز متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی، این درمان بیشتر برای دختران بالای ۱۶ و پسران بالای ۱۸ سال به کار می ‌رود. لازم به ذکر است که در مواقع خاص امکان انجام این درمان برای افراد زیر سن مناسب نیز وجود دارد.

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان زیر 18سال

رشد استخوان فک در پسران زیر ۱۸ و دختران زیر ۱۶ سال همچنان ادامه دارد و به اتمام نرسیده است. در نتیجه اگر در این زمان کامپوزیت دندان انجام شود، با تغییر موقعیت لثه و دندان‌ ها، زیبایی کامپوزیت دندان نیز تحت تاثیر قرار می‌ گیرد. در این شرایط احتمال ایجاد شکاف بین دندان ‌ها نیز وجود دارد. علاوه بر این نیز، معمولا کودکان با سن پایین‌ تر درک درستی از ترمیم‌ های زیبایی ندارند. با توجه به اینکه ترمیم‌ های زیبایی نیاز به مراقبت زیاد دارند، نمی ‌توان آن را برای کودکان استفاده کرد، چرا که به صرفه نخواهد بود. یک کودک مراقبت‌ های توصیه شده را به درستی انجام نمی ‌دهد و در اثر سهل انگاری، به کامپوزیت دندان آسیب وارد خواهد شد. به همین دلیل کم تر دیده شده است برای کودکان از این درمان استفاده شود.

کامپوزیت دندان در افراد مسن

افراد مسن قادر به انجام کامپوزیت دندان هستند و این روش برای تمامی سنین قابل انجام است و تمامی افراد می ‌توانند با این روش فرم دندان‌ هایشان را اصلاح کنند. اما در برخی موارد افراد مسن ممکن است برای انجام کامپوزیت دندان جهت رفع ترک، شکستگی شدید و پر کردن نیاز به روش ‌های پیچیده ‌تر مانند روکش دندان داشته باشند. علاوه بر موارد گفته شده ساختار دندان افراد مسن تغییر پیدا کرده و ممکن است برای انجام کامپوزیت دندان به درمان ویژه‌ تری نیاز داشته باشند، بنابراین لازم است تا قبل از درمان به این روش به دندانپزشک متخصص مراجعه کنند.

مزایای کامپوزیت دندان در سن پایین

مزایای کامپوزیت دندان در سن کم عبارت اند از:

کامپوزیت دندان یک روش محبوب برای اصلاح فرم دندان ها در تمام رده های سنی است و برای سن کم مزایای بسیاری دارد که به شرح زیر می باشد:

  • ارزان تر بودن هزینه: یکی از مزایای بارز کامپوزیت دندان برای سن کم، ارزان تر بودن آن نسبت به لمینت است.
  • کم بودن تعداد جلسات درمانی: معمولا برای انجام کامپوزیت دندان برای سن کم، تنها یک جلسه لازم است. این امر مزیت بزرگی دارد، زیرا کم شدن تعداد جلسات باعث می شود که فرآیند درمانی سریع تر انجام شود.
  • ترمیم راحت کامپوزیت هنگام شکستگی یا لب پریدگی دندان: در صورت شکستگی یا لب پریدگی دندان ها، ترمیم با استفاده از کامپوزیت دندان برای سن پایین به راحتی انجام می شود و این امر برای کودکان که ممکن است در مواقعی به شکل های غیرمنتظره به دندان خود آسیب بزنند، یک گزینه موثر و سریع است.
  • عدم نیاز به تراش دندان: معمولا در انجام کامپوزیت دندان برای سن کم، نیاز به تراش دندان وجود ندارد که برای کودکان بسیار مهم است. این موضوع باعث کاهش احتمال نگرانی ها و ترس های مربوط به تراش دندان می شود.

معایب کامپوزیت دندان در سن پایین

معایب کامپوزیت دندان در سن کم عبارت اند از:

  1. سریع تر آسیب دیدن کامپوزیت: باید این موضوع را در نظر داشته باشید که در سنین کودکی و نوجوانی، فعالیت های شدید و شیطنت آمیز ممکن است باعث آسیب دیدن کامپوزیت دندان شود. این امر نیاز به دقت بیشتر و پایداری در مراقبت از دندان ها را ایجاد می کند.
  2. به وجود آمدن برجستگی اندکی بر روی دندان بعد از ترمیم آن ها با استفاده از این روش: در برخی موارد، استفاده از کامپوزیت ممکن است منجر به برجستگی اندکی بر روی دندان شود که این امر ممکن است در برخی مواقع از نظر ظاهری نامناسب به نظر برسد.
  3. امکان تغییر رنگ کامپوزیت: کامپوزیت دندان به دلیل خاصیت رنگ پذیری  که دارد در صورت مراقبت نکردن افراد در سنین پایین از کامپوزیت دندان خود دچار تغییر رنگ می شود.

بهترین سن برای لمینت

بهترین سن برای لمینت

به طور کلی نصب لمینت از سن ۱۶ سالگی برای خانم ها و سن ۱۸ سالگی برای آقایان مجاز می باشد.  البته اکثر دندانپزشکان بر این عقیده هستند که بهتر است تا پایان روند رشد دندانی یعنی حدود سن ۲۰ سالگی، از نصب لمینت خودداری کنید. رشد تمام اعضای بدن از جمله دندان ها تا پایان دوره ی بلوغ ادامه دارد. انجام لمینت در سنین پایین تر ممکن است موجب بروز مشکلاتی بعد از نصب لمینت شود زیرا رشد دندان ها هنوز متوقف نشده است.

بهترین سن برای ایمپلنت

بهترین سن برای ایمپلنت

خوشبختانه، برای کاشت ایمپلنت دندان معمولا به جز افراد زیر سن بلوغ، محدودیت سنی وجود ندارد. افراد از هر سنی که دارای شرایط کاشت دندان مناسبی باشند، می‌ توانند از فرایند کاشت ایمپلنت دندان بهره ‌برده و از بهبود عملکرد دندان‌ ها و زیبایی لبخند خود لذت ببرند. البته، برای اطمینان بیشتر، قبل از اقدام به کاشت دندان، مراجعه به یک دندانپزشک متخصص، توصیه می ‌شود تا وضعیت دندان‌ ها و فرآیند کاشت ایمپلنت دندان را به طور دقیق بررسی کند.

دکتر مهناز ارشد

کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر مهناز ارشد در شمال تهران با ارائه خدمات دندانپزشکی دیجیتال توسط جدید ترین تکنولوژی روز دنیا با کادری مجرب، در خدمت شماست. انجام  کلیه درمان‌ های تخصصی اعم از انواع خدمات زیبایی دندان شامل لمینت دندان، کامپوزیت دندان، بلیچینگ دندان، روکش دندان، ایمپلنت های دندانی‌، درمان خروپف و آپنه خواب، و درمان مشکلات مفصل فکی و …

بی ‌تردید، بهترین مراقبت دندانی را با ما تجربه می کنید.

برای دریافت اطلاعات دقیق‌ تر می ‌توانید ما با در ارتباط باشید از طریق راه های ارتباطی زیر:

تلفن: ٠٩٣٦٥١٦٤٣٢٣

سوالات متداول

آیا کامپوزیت دندان در 60 سالگی امکان پذیر است؟

بله، چنانچه فرد شرایط لازم برای دریافت این درمان از جمله میزان کافی بودن مینای دندان را داشته باشد می تواند در 60 سالگی و بالا تر از کامپوزیت دندان استفاده کند.

بهترین سن برای کامپوزیت دندان چه سنی است؟

بهترین سن برای کامپوزیت دندان زمانی است که رشد استخوان فک در فرد کامل شده باشد.

کمترین سن مجاز برای کاشت ایمپلنت دندان چه سنی است؟

کمترین سن مجاز برای کاشت ایمپلنت دندان بستگی به رشد و تکامل استخوان‌ های فک دارد. در حالت عادی، متخصصان دندانپزشک، تمایل دارند که صبر کنند تا استخوان‌ های فک به طور کامل رشد کنند. این رشد عموما تا پایان دوران نوجوانی ادامه می ‌یابد. به طور معمول، برای کاشت ایمپلنت دندان، افرادی که به سن بلوغ رسیده ‌اند و استخوان ‌های فکشان به طور کامل رشد کرده است، کاندید ایمپلنت هستند که این موضوع معمولا در دختران از  ۱6 سال و برای پسران از ۱8 سال اتفاق می ‌افتد.

چه عواملی در افزایش عمر کامپوزیت موثر هستند؟

اولین عامل تاثیرگذار بر عمر کامپوزیت دندان مهارت دندانپزشک است. هرچه مهارت و تجربه دندانپزشک در انجام کامپوزیت بالا باشد نتیجه مطلوب ‌تری را می‌ توان دریافت کرد. عامل دوم کیفیت موادی است که در کامپوزیت استفاده می ‌شود. قطع به یقین مواد مرغوب‌ تر نتیجه‌ بهتری خواهند داشت. در مرحله آخر رعایت مراقبت ‌ها می ‌تواند عمر کامپوزیت‌ دندان

را افزایش دهد.

 

دکتر مهناز ارشد

متخصص پروتزهای دندانی، ایمپلنت و زیبایی

متخصص درمان مشکلات مفصل فکی و آپنه خواب

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر مهناز ارشد

نظر بدهید
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میتوانید آن را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *