
بازسازی لبخند توسط ايمپلنت های دندانی در ناحيه خط لبخند
اردیبهشت ۷, ۱۴۰۱ ۸:۳۳ ق٫ظایمپلنت های دندانی کاربرد زیادی در اصلاح طرح لبخند دارند. با ایمپلنت های دندانی به راحتی میتوانید دندان های از دست رفته خود را جایگزین کرده و زیبایی لبخند خود را چند برابر کنید.
اصلاح طرح لبخند
طبق تحقیقات لبخند زیبا دومین فاکتور مهم زیبایی صورت می باشد. از این رو لبخند زیبا و دلنشین تاثیر عمیق و ماندگاری روی بیننده خواهد داشت. طراحی لبخند حاصل تلفیق اجزا صورت و دندان هاست. این اجزا شامل تناسب کلی شکل و پروفایل صورت با لبخند، رنگ پوست صورت، فرم لبها و گونه ها، فرم و طرح لثه ها، شکل، فرم و رنگ دندان ها می باشد. در واقع ترکیب این اجزا یک منحنی ایجاد میکند که به خط لبخند مشهور بوده و باعث ایجاد چهره دلنشین، شاد، زیبا و مثبت خواهد شد.
در اصل اصلاح طرح لبخند درمانی است برای بهبود ظاهر لبخند و داشتن لبخندی زیبا از طریق یک یا چند روش زیبایی.
بیشتر بخوانید: بازسازی دهان توسط ایمپلنت یا دست دندان؟
کاربرد ایمپلنت دندان در اصلاح طرح لبخند
ایمپلنت از سری درمان های بسیار رایج و کارآمد برای درمان دندان هایی است که درناحیه خط لبخند از دست رفته اند. این درمان می تواند بهترین جایگزین دندان های کشیدنی و یا پر کردن فضای خالی دندان ها باشد. این روش که به کاشت دندان نیز معروف است به وسیله یک فیکسچر (ایمپلنت) در استخوان و یک روکش انجام می شود.
مزایای ایمپلنت دندانی در اصلاح طرح لبخند
- اولین و مهم ترین مزیت ایمپلنت دندانی شباهت بسیار زیاد آن چه در کاربرد و چه در ظاهر به دندان های طبیعی میباشد. تا آنجایی که حتی شاید خود بیمار نیز نتواند تفاوت چندانی با دندان های طبیعی خود قائل شود. و این دندان ها میتوانند بصورت کامل کاربرد یک دندان طبیعی را داشته باشند.
- جنس پایه ایمپلنت دندانی از تیتانیوم بوده و به استخوان فک متصل می شود و سازگاری کامل با بدن را دارد و میتوانید تا اخر عمر با رعایت نکات بهداشتی و توصیه های دندانپزشک خود از آنها بهره ببرید.
- از بین رفتن استخوان فک زمانی اتفاق می افتد که هیچ ریشه دندان (یا ایمپلنت) در استخوان نباشد و در نتیجه باعث تحریک استخوان سازی فک نشود.
در جایی که دندان وجود ندارد، استخوان فک در فضای خالی به دلیل عدم تحریک، از سمت سینوس ها شروع به خراب شدن می شود. اگر در سال اول از دست دادن دندان هیچ کاشتی (ایمپلنتی) انجام نشود، آن قسمت از استخوان 25٪ از حجم خود را از دست می دهد و از دست دادن استخوان در طول سالها ادامه خواهد داشت.
از آنجا که یک ایمپلنت جایگزین ریشه و همچنین دندان می شود و جویدن در حد طبیعی است، تحریک مورد نیاز برای رشد طبیعی استخوان را فراهم می کند.
- از دست دادن دندان میتواند شکل گفتار شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد و همچنین پروتز متحرک (دندان مصنوعی) هم در اکثرا مواقع به طور کامل گفتار ما را به حالت اولیه بر نمی گرداند. اما ایمپلنت دندان که بیشترین شباهت را به دندان های طبیعی دارد، میتواند نحوه صحیح بیان کلمات را به ما برگرداند.
- فضای خالی دندان از بین رفته می تواند باعث شود دندان های مجاور کج شوند و به سمت آن حرکت کنند. این مسئله دندان ها را از موقعیت درست خود خارج می کند و می تواند روی ترتیب دندان ها، توانایی جویدن و ظاهر دندان ها تأثیر بگذارد. این تداخل میتواند باعث شود که جایگزینی دندان ها بسیار سخت شود. با استفاده از ایمپلنت های دندانی و پر شدن فضای خالی از این مشکل میتوان جلوگیری کرد.
- یکی از بزرگترین ناراحتی هایی که بعد از، از دست دادن دندان هاخواهیم داشت، جویدن و خوردن غذا و مواد خوراکی است. به همین علت شما با استفاده از این روش می توانید دندان های سالم را به خودتان بازگردانید و بتوانید هر گونه غذایی که می خواهید بخورید.
- حتی اگر فضای خالی بی دندانی با بریج یا روکش ثابت بازسازی شود دندانهای مجاور باید تراشیده شود و آسیب غیر قابل برگشتی به این دندانها وارد می شود. و تمییز کردن دنداهای زیر بریج مشکل است و احتمال پوسیدگی این دندانهای پایه در آینده بیشتر است.
- دندانها به پشتیبانی از ساختار صورت و لبها کمک کرده و چهره را جوان نگه میدارند. هنگامی که دندانهای خود را از دست میدهید این ساختار پشتیبانی کننده عضلات صورت از دست میرود بنابراین شکل صورت تغییر میکند و یک سوم پایینی چهره پیرتر میشود. به کمک ایمپلنمت های دندانی از این اتفاق جلوگیری میشود.
- و…
آنالیز و فرایند اصول طراحی لبخند توسط ایمپلنت های دندانی
متخصص پروتز مولفههای زیر را به ترتیب در طراحی لبخند ارزیابی میکند:
- آنالیز صورت
- ارتباط فک پایین و بالا با صورت و ارتباط بین خط میانی (میدلاین) پروتزهای ایمپلنت با صورت
- نسبت بین پروتزهای ایمپلنت و لب ها
- ارتباط پروتزها با لثهها (بافت نرم)
- نسبت فرم، موقعیت و رنگ نهایی پروتزهای ایمپلنت
نکته
ویژگی های صورت و عضلات هر فردی با دیگری متفاوت است. متخصص پروتز این ویژگیها را با ارزیابی چشمی دقیق و آنالیز سه بعدی عکسها بررسی میکند. در این بررسی به شیوه قرار گرفتن پروتز های نهایی بین لبها هنگام خندیدن، لبخند زدن یا صحبت کردن توجه میشود. اصول مشخصی در ارتباط با فرم و تناسب صورت وجود دارد که طرح درمان را مشخص میکند.
دکتر مهناز ارشد
متخصص پروتزهای دندانی، ایمپلنت و زیبایی
متخصص درمان مشکلات مفصل فکی و آپنه خواب
استاد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران