7 مورد از مهمترین مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت

7 مورد از مهمترین مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت

آذر ۱۲, ۱۴۰۲ ۳:۱۴ ب٫ظ

ایمپلنت و سینوس لیفت

برخی افراد که متقاضی کاشت ایمپلنت دندان در فک بالا هستند با معضل عدم تراکم کافی بافت استخوانی در نزدیکی دیواره سینوس‌ های صورت مواجه هستند. در واقع این امکان وجود دارد که مدت زیادی از کشیده شدن دندان‌ ها سپری شده باشد و به مرور زمان تحلیل استخوان رخ داده باشد به طوری که کاشت ایمپلنت می تواند با آسیب به حفره سینوس ماگزیلاری همراه باشد. افرادی که این مشکل را تجربه می ‌کنند پیش از انجام جراحی کاشت ایمپلنت می ‌بایست جراحی لیفت سینوس را انجام دهند.

سینوس لیفت چیست؟

سینوس لیفت چیست؟

سینوس لیفت  یک روش جراحی در ناحیه فک بالا است که شامل بالا بردن دیواره یا غشای سینوس ماگزیلاری و قرار دادن پیوند استخوان در زیر آن به منظور تقویت استخوان و افزایش تراکم بافت استخوانی است. این جراحی یک فضای اضافی ایجاد کرده و رشد استخوان را در ناحیه مد نظر را تحریک می ‌کند تا امکان قرار دادن موفقیت آمیز ایمپلنت ‌ دندانی فراهم شود.

چرا انجام عمل جراحی سینوس لیفت در برخی افراد ضروری است؟

زمانی که فک بالا فاقد ارتفاع و تراکم استخوانی کافی برای حمایت از کاشت ایمپلنت‌ دندانی باشد، عمل لیفت سینوس ضروری می ‌شود. در واقع علت اصلی ضرورت این عمل نا کافی بودن تراکم استخوانی در زیر حفره سینوس است و اگر این عمل انجام نشود کاشت ایمپلنت می تواند با سوراخ کردن دیواره سینوس و شکست ایمپلنت همراه شود.

کلیک کنید: لمینیت دندان: راهنمای جامع زیبایی دندان با لمینت

عوامل متعددی می‌ توانند در کاهش توده استخوانی در این ناحیه نقش داشته باشند که برخی از این عوامل عبارت اند از:

  • دست دادن یا کشیدن دندان
  • بیماری لثه
  • تحلیل طبیعی استخوان در طول زمان با افزایش سن و…

با انجام عمل سینوس لیفت، متخصص دندانپزشک می ‌تواند حجم استخوان را افزایش داده و پایه‌ ای پایدار برای ایمپلنت‌ دندانی ایجاد کند.

مراحل جراحی سینوس لیفت

مراحل جراحی سینوس لیفت

به طور کلی این عمل با تکنیک ‌های مختلفی انجام می ‌شود. اینکه چه تکنیکی برای شما بهتر است به وضعیت شما، ترجیح و مهارت جراح بستگی دارد. مهم ‌ترین تکنیک‌ های این جراحی شامل موارد زیر می ‌شود:

Subantral Approach

Lateral Window Approach

Osteotome Technique

صرف نظر از اینکه جراحی با چه تکنیکی انجام می ‌شود، به عنوان کاندید این عمل، مراحل زیر را طی خواهید کرد:

کلیک کنید: مزایا و معایب بروساژ دندان

مرحله اول: بی حسی و برش

اولین گام در عمل لیفت سینوس انجام بی حسی موضعی برای اطمینان از راحتی بیمار در طول عمل است. هنگامی که ناحیه بی حس شد، یک برش کوچک در بافت لثه ایجاد می‌ شود و استخوان زیرین را در معرض دید قرار خواهد گرفت.

مرحله دوم: دسترسی به حفره سینوس

با استفاده از ابزارهای مخصوص، متخصص دندانپزشک با دقت یک سوراخ کوچک در استخوان ایجاد می‌ کند و دسترسی به حفره سینوس را فراهم می‌ کند.

مرحله سوم: بالا بردن غشای سینوس

غشای سینوس که حفره سینوس را از استخوان فک جدا می ‌کند، به آرامی بلند شده و به سمت بالا هل داده می ‌شود و به این شکل فضایی برای جایگذاری مواد پیوند استخوان ایجاد می‌ شود.

مرحله چهارم: قرار دادن پیوند استخوان

سپس یک پیوند استخوان مانند استخوان مصنوعی یا استخوانی که از ناحیه دیگری از بدن بیمار گرفته شده است، در فضای ایجاد شده قرار می ‌گیرد. این پیوند به عنوان داربستی برای رشد استخوان جدید عمل می ‌کند.

مرحله پنجم: بستن محل

در آخرین مرحله از عمل سینوس لیفت ماگزیلاری، هنگامی که پیوند استخوان در جای خود قرار گرفت، محل جراحی به دقت بخیه زده می ‌شود و محل پانسمان می‌ شود. در نهایت بیمار پس از کمی استراحت ترخیص می ‌شود.

دوران نقاهت سینوس لیفت

دوران نقاهت سینوس لیفت

پس از عمل سینوس لیفت، بسیار مهم است که دستورالعمل ‌های متخصص دندانپزشک خود را در خصوص مراقبت ‌های بعد از سینوس لیفت را دنبال کنید. این دستورالعمل‌ ها ممکن است شامل مصرف داروهای تجویز شده، مانند آنتی بیوتیک ها و مسکن‌ ها، برای جلوگیری از عفونت و مدیریت هر گونه ناراحتی باشد. همچنین به شما توصیه می ‌شود که از انجام فعالیت ‌های شدید خودداری کنید، از رژیم غذایی نرم پیروی کنید و بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. ویزیت‌ های بعدی برای نظارت بر پیشرفت بهبودی شما نیز برنامه ریزی خواهد شد.

کلیک کنید: کامپوزیت دندان و اصلاح جلو بودن فک پایین

عوارض سینوس لیفت

مانند هر جراحی دیگری، جراحی سینوس لیفت نیز عوارض بالقوه‌ ای را به همراه دارد. این عوارض یا خطرات می ‌تواند شامل عفونت، سینوزیت، آسیب به غشای سینوس و شکست پیوند باشد. با این حال، با انتخاب متخصص دندانپزشک ماهر و انجام مراقبت ‌های پس از آن، می ‌توان این خطرات و عوارض سینوس لیفت را به حداقل رساند.

آیا باز شدن سینوس حین کشیدن دندان خطرناک است؟

آیا باز شدن سینوس حین کشیدن دندان خطرناک است؟

زمانی که این اتفاق بیافتد، بهتر است برای درمان آن هرچه سریع تر اقدام کنید، در موارد خیلی شدید، باز شدن سینوس می ‌تواند خیلی خطرناک باشد و مشکلات جدی را سبب شود. این را هم به خاطر بسپارید که باز شدن سینوس هنگام کشیدن دندان، جزو درمان‌ های اورژانسی است و باید هرچه سریع‌ تر درمان شود.

کلیک کنید: همه چیز درباره هیلینگ ایمپلنت

علت باز شدن سینوس حین کشیدن دندان

علت سوراخ شدن سینوس حین کشیدن دندان می ‌تواند به دلایل زیر باشد:

دندان ‌هایی که ریشه بلند دارند.

دندان‌ هایی که ریشه خیلی بلندی دارند، احتمالا این ریشه در نزدیکی سینوس قرار گرفته و حین کشیدن دندان، احتمال سوراخ شدن سینوس وجود خواهد داشت.

نازک بودن استخوان

اگر استخوانی که بین ریشه دندان و سینوس قرار گرفته است، خیلی نازک باشد، با کوچک ‌ترین فشار یا ضربه ‌ای در حین درمان ممکن است سوراخ شود.

سهل انگاری متخصص دندانپزشک

خیلی از اوقات مشکل از خود بیمار نیست، یعنی زمانی که متخصص دندانپزشک در حال کشیدن دندان است، ممکن است نیروی خیلی زیادی به دندان وارد کند که سبب سوراخ شدن سینوس شود. همچنین، گاهی اوقات متخصص دندانپزشک به دلیل استفاده از یک ابزار نا مناسب، این اتفاق را رقم می ‌زند.

علائم سوراخ شدن سینوس بعد از کشیدن دندان

علائم سوراخ شدن سینوس بعد از کشیدن دندان

زمانی که حین کشیدن دندان سینوس باز می ‌شود، بیمار ممکن است هر یک از علائم زیر را داشته باشد:

کلیک کنید: ترمیم و بازسازی دندان های پوسیده

    • ورود هوا به دهان: دقت داشته باشید که این عارضه می ‌تواند سبب ارتباط مستقیم دهان و بینی شود. در حقیقت هوایی که از طریق دم وارد بینی می ‌شود، از سینوس عبور می‌ کند و به دلیل باز شدن آن حین اینگونه پروسه ‌های دندانپزشکی، بیمار این هوا را در دهان خود نیز حس می‌ کند.
    • ورود مایعات به بینی: زمانی که باز شدن سینوس هنگام کشیدن دندان اتفاق بیافتد، بخشی از مایعاتی که از طریق دهان قرار است به معده منتقل شوند، ممکن است به بینی نیز هدایت شوند. البته این موضوع در موارد شدید اتفاق می‌افتد. در چنین مواردی، معمولا با نوشیدن مایعات، مقداری از آن از بینی خارج می‌ شود.
    • صدای تو دماغی: در مواردی بیمار نمی‌ تواند مثل حالت عادی صحبت کند. به همین دلیل بعد از درمان، صدای بیمار بیشتر به حالت تو دماغی خواهد بود. البته این علامت در همه افراد مشاهده نمی ‌شود.
    • بوی بد دهان: گاهی اوقات این مشکل به دلیل فراهم کردن فرصت مناسبی برای عفونت، سبب بوی بدی در دهان بیمار می‌ شود. اگر بیمار بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت می ‌کند، اما از بوی بد دهان خود شکایت دارد، ممکن است سینوس ماگزیلا در اثر کشیدن دندان سوراخ شده باشد.
    • طعم تلخ در دهان: خیلی از بیماران علاوه بر بوی بد دهان پس از کشیدن دندان، از طعم بد و تلخ در دهان خود شکایت دارند. اگر این مشکل بعد از درمان اتفاق افتاده باشد، احتمالا به دلیل عفونت بافت لثه یا سوراخ شدن سینوس است.
    • بسته شدن بینی به صورت یک طرفه: خیلی از اوقات بیمار بعد از کشیدن دندان به خصوص دندان‌ های فک بالا، از این مشکل شکایت دارند که بینی آن ‌ها در یک سمت بسته شده است.
    • دیده شدن حباب: زمانی که بیمار دو سوراخ بینی خود را ببنند و در بینی خود بدمد، ممکن است در ناحیه‌ ای که دندان خارج شده است، یک سری حباب‌ هایی دیده شود که نشان دهنده ایجاد این عارضه است.

کلیک کنید: ارتودنسی دندان برای چه کسانی است؟

  • سردرد و درد صورت: یکی دیگر از علائمی که در چنین عارضه ‌ای دیده می‌ شود، سردرد های مکرر است. گاهی اوقات این درد ها به ناحیه صورت می ‌رسند و بیمار احساس می ‌کند قسمتی از صورتش درد می ‌کند.
  • خونریزی بینی: اگر شما قبل از کشیدن دندان با مشکل خونریزی بینی مواجه نبوده ‌اید، این احتمال وجود دارد که هنگام درمان، سینوس ماگزیلا سوراخ شده باشد. در چنین شرایطی، خون از بافت لثه به سینوس راه پیدا کرده و از آنجا خود را به بینی می ‌رساند.

روش‌ های درمان باز شدن سینوس بعد از کشیدن دندان

روش‌ های درمان باز شدن سینوس بعد از کشیدن دندان

در کل درمان سوراخ شدن سینوس پس از دندان کشیدن روش‌ های خیلی زیادی ندارد. در صورتی که درجه و شدت این مشکل شناسایی شود، ممکن است از یکی از دو روش زیر برای درمان آن استفاده شود:

دارو درمانی

در مواردی که خیلی حاد و خطرناک نیست، متخصص دندانپزشک یک سری داروها را برای بیمار تجویز می‌ کند، در چنین شرایطی، بیمار با ملاحظاتی که انجام می ‌دهد، بعد از حدود یک هفته شاهد بسته شدن سوراخ سینوس خواهد بود.

کلیک کنید: پروتزهاي متحرك

جراحی

گاهی اوقات سوراخی که در سینوس ایجاد شده است، خیلی بزرگ ‌تر از چیزی است که بتوان آن را با دارو درمان کرد. به همین دلیل به سراغ روش ‌های جراحی می ‌روند. در این روش، جراح معمولا از یک سری مواد پیوندی برای بستن سوراخ استفاده می ‌کند.

عوارض باز شدن سینوس حین کشیدن دندان

برخی از عوارض ناشی از این اتفاق شامل موارد زیر هستند:

سینوزیت مزمن: این عارضه به دلیل باز بودن سینوس و در نتیجه نفوذ عفونت به آن اتفاق می ‌افتد.

تورم: خیلی از اوقات به دلیل درمان نشدن این مشکل، تورم‌ هایی در صورت فرد به وجود می ‌آیند.

مشکل در خوردن و نوشیدن: با توجه به ارتباط دو طرفه بین بینی و دهان، فرد نمی ‌تواند به راحتی چیزی خورده یا بنوشد. به همین دلیل هم ممکن است طی زمان طولانی، مشکلات گوارشی به سراغش بیایند.

مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت

مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت

مهم ‌ترین مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت که به فاصله اندکی بعد از اتمام جراحی باید در نظر گرفته شود عبارت اند از:

کلیک کنید: طراحی لبخند دیجیتال

مدیریت درد و ناراحتی

درد و ناراحتی پس از جراحی ایمپلنت و سینوس لیفت شایع است. متخصص دندانپزشک شما ممکن است داروهای ضد درد تجویز کند یا مسکن‌ های بدون نسخه را برای مدیریت درد و ناراحتی به شما توصیه کند.

کنترل تورم

یک از مهم ‌ترین مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت کنترل تورم صورت و بافت داخل دهان است. تورم یک پاسخ طبیعی پس از هر نوع جراحی است. برای کنترل تورم بعد از کاشت، می ‌توانید کمپرس یخ را در قسمت بیرونی صورت خود در ناحیه جراحی قرار دهید. توصیه می ‌شود هر بار 15 تا 20 دقیقه یخ را در ناحیه قرار دهید.

کنترل خونریزی و حفظ بهداشت دهان

پس از جراحی ایمپلنت و سینوس لیفت انتظار می ‌رود مقداری خونریزی وجود داشته باشد. متخصص دندانپزشک، ناحیه جراحی را به صورت ایمن و استریل پانسمان می‌ کند و تنها کار شما مراقبت از این ناحیه و پانسمان موجود خواهد بود. در گام بعدی مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت به جهت تمیز نگه داشتن ناحیه جراحی و جلوگیری از عفونت، رعایت اصول بهداشت دهان و دندان مانند مسواک زدن ملایم و شستشو با محلول آب نمک بسیار مهم است. (البته بسیار مهم است توجه کنید که تا چندین ساعت بعد از جراحی نباید دهان خود را شست و شو دهید زیرا خطر آسیب به محل جراحی و خونریزی لثه را افزایش می ‌دهد)

تغذیه بعد از سینوس لیفت و ایمپلنت

در طول دوره نقاهت بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت، حفظ یک رژیم غذایی سالم برای حمایت از روند بهبودی ضروری است. به غذا های نرم و مغذی که جویدن و قورت دادن آن ها آسان است رو بیاورید. از مصرف غذا های سفت، ترد یا چسبناکی که می ‌توانند به ناحیه جراحی فشار وارد کنند، نیز خودداری کنید. غذا هایی مانند پوره سیب زمینی، سوپ، اسموتی و ماست را برای اطمینان از تغذیه مناسب و در عین حال به حداقل رساندن ناراحتی انتخاب کنید.

کلیک کنید: محدودیت ها و ممنوعیت های پس از ایمپلنت دندان

محدودیت ‌ها و اقدامات احتیاطی در دوران نقاهت بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت

برای اطمینان از بهبودی، محدودیت‌ ها و اقدامات احتیاطی خاصی باید رعایت شود. این موارد مهم‌ ترین اقدامات احتیاتی در خصوص مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت هستند:

اجتناب از فعالیت‌ های بدنی شدید

در روز های اولیه پس از جراحی از انجام فعالیت‌ های بدنی شدید و ورزش جدا خودداری کنید. درگیر شدن در فعالیت‌ های بدنی شدید می ‌تواند جریان خون را در ناحیه جراحی افزایش داده و منجر به خونریزی طولانی مدت و تأخیر در بهبودی شود.

ترک مصرف سیگار و الکل

یکی از مهم‌ ترین اقدامات و مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت ترک سیگار (هر نوع دخانیات) و مصرف الکل است. در واقع این موارد می‌ توانند در روند درمان اختلال ایجاد کنند و خطر عوارض ایمپلنت و سینوس لیفت را افزایش دهند. بهتر است از سیگار کشیدن خودداری کنید و مصرف الکل را در دوره نقاهت محدود کنید.

مراجعه به متخصص دندانپزشک

جدای از مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت که باید در خانه و توسط بیمار رعایت شود، باید ویزیت‌ های بعدی متخصص دندانپزشک را نیز مهم شمرد. این ویزیت ها برای موفقیت درمان شما بسیار مهم هستند. در طول این ویزیت ها، متخصص دندانپزشک روند بهبودی شما را ارزیابی می‌ کند، ثبات ایمپلنت‌ ها را بررسی می ‌کند و در مورد مراحل بعدی برنامه درمانی به طور مفصل با شما صحبت خواهند کرد.

هزینه عمل سینوس لیفت

هزینه عمل سینوس لیفت

هزینه عمل سینوس لیفت با توجه به مواردی مانند میزان مواد پیوندی، شدت ناهنجاری، شرایط بیمار، دستمزد جراح و دیگر هزینه ‌های جانبی تعیین می‌ گردد. برای آگاهی دقیق‌ تر از هزینه سینوس لیفت با کلینیک تخصص دندانپزشکی دکتر مهناز ارشد تماس بگیرید.

تلفن تماس: ٠٩٣٦٥١٦٤٣٢٣

سوالات متداول

میزان موفقیت سینوس لیفت چقدر است؟

میزان موفقیت سینوس لیفت به طور کلی بالا است. بیشتر مطالعات نرخ موفقیت این عمل را از 85٪ تا 97٪ گزارش کرده‌ اند. عواملی که می ‌توانند بر موفقیت این درمان تأثیر بگذارند عبارت اند از سلامت کلی بیمار، کیفیت پیوند استخوان و مراقبت ‌های مناسب پس از عمل.

درمان های جایگزین‌ سینوس لیفت چیست؟

در مواردی که انجام این عمل امکان پذیر یا مطلوب نیست، گزینه‌ های درمانی جایگزینی وجود دارد. این روش‌ ها معمولاً شامل کاشت ایمپلنت‌ های زیگوماتیک، یا استفاده از ایمپلنت ‌های کوتاه‌ تری است که می‌ توانند بدون آسیب به حفره سینوس کاشته شوند، باشند.

آیا سوراخ شدن سینوس در حین کشیدن دندان به طور خود به خودی بهبود پیدا می ‌کند؟

بله، در صورتی که سوراخ ایجاد شده آنقدر بزرگ نباشد، معمولا بعد از چند هفته، بهبودی حاصل می ‌شود.

باز شدن سینوس حین کشیدن دندان برای چه کسانی اتفاق می‌ افتد؟

این مشکل بیشتر برای افرادی که دندان‌ هایشان ریشه بلندی دارند، اتفاق می‌ افتد. به علاوه، افرادی که استخوان فک نازکی دارند، در معرض چنین آسیبی بعد از کشیدن دندان قرار دارند.

بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟

از آنجایی که روز جراحی ایمپلنت بسیار حساس است و امکان دارد با کوچک ‌ترین فشار، دچار مشکل شوید، بهتر است به سراغ غذا های نرم، مانند سوپ که نیاز کم تری به جویدن دارند بروید و علاوه بر کاهش فشار بر روی دندان‌ه ا، از درد و خون ‌ریزی بیشتر نیز جلوگیری کنید. همچنین برای مراقبت بعد از ایمپلنت در ساعات اولیه، از خوردن غذا و نوشیدنی ‌های داغ دوری کنید، چرا که باعث حساس شدن دندان‌ ها، درد و خون‌ ریزی می‌ شوند. در عوض می ‌توانید مایعات خنک بنوشید تا در تسکین درد و تورم شما اثرگذار باشند. البته توجه داشته باشید که نوشیدن مایعات با نی توصیه نمی‌ شود و بهتر از قاشق یا فنجان استفاده کنید.

دکتر مهناز ارشد

متخصص پروتزهای دندانی، ایمپلنت و زیبایی

متخصص درمان مشکلات مفصل فکی و آپنه خواب

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر مهناز ارشد

4.8/5 - (5 امتیاز)
به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *